Na jednodnevnom seminaru detaljno prolazimo kroz 21 temu s kojom se poduzetnici svakodnevno susreću:

1. Kako izvući novac iz tvrtke – legalno i jednostavno
2.Troškovi reprezentacije – koga možete počastiti večerom, kome i koliko možete dati poslovni poklon?
3. Zaposlenik=direktor=vlasnik? Kao poduzetnik najvjerojatnije ćete biti u sve tri funkcije. Jako je važno znati prava i obveze svake od njih.
4. Porez na dodanu vrijednost (PDV) – da li ući odmah u sustav PDV-a ili ne, kako to sve funkcionira u praksi i zašto moramo platiti PDV iako nama još nisu platili?
5. Pozajmice tvrtki i obrnuto
6. Kako zaposliti ili otpustiti radnika – većina poslodavca gubi na sudu u sporu s radnicima samo zato jer ne slijede procedure prilikom otpuštanja radnika.
7. Korištenje privatnog automobila u poslovne svrhe i obrnuto– koju sve dokumentaciju morate voditi kako ne biste imali problema u poreznom nadzoru.
8.Obračun plaće, neoporezivi iznosi koje možete isplatiti, povrat poreza, troškovi prijevoza
9. Ugovor o djelu, autorski ugovor – kada se mogu koristiti a kada se nikako ne smiju koristiti?
10. Amortizacija – što je to i zašto je važno razumjeti način na koji se naša dugotrajna imovina amortizira?
11. i 12. Račun dobiti i gubitka i bilanca – financijski izvještaji koje potpisujete i za koje ste odgovorni, kako nastaju, što prikazuju, čemu uopće služe?
13. Kako naplatiti dug – praktični savjeti kako se osigurati od neplaćanja i što konkretno napraviti kada vam ne žele platiti.
14. Avansna plaćanja i naplata – želite da vam plate unaprijed? Može, no onda imate i određenih obveza koje morate ispuniti.
15. Troškovi edukacije zaposlenika – vjerovali ili ne država i dalje daje određene olakšice za obrazovanje zaposlenih. Šteta što ih vrlo malo poduzetnika koristi.
16. Putni nalozi – kada i kako ih napisati da bi bili ispravni. Koje sve troškove pokriva dnevnica.
17. Poslovanje s inozemstvom – razlike u odnosnu na domaće poslovanje, dodatne evidencije koje trebate voditi i razlike između poslovanja s EU i trećim zemljama.
18. Najam poslovnog prostora od fizičke osobe – ukoliko ćete prijaviti sjedište tvrtke u svom privatnom stanu morate jako paziti na ovih nekoliko “sitnica”.
19. Inventura, manjkovi, opraštanje dugova – jednom godišnje morate napraviti popis sve imovine i obveza.
20. Dodatne knjige i evidencije koje biste morali voditi – kazne su velike pa je bolje ne riskirati.
21. Donacije – nakon što zaradite svoj prvi milijun (a i prije) slobodno donirajte dio novaca u dobrotvorne svrhe.

Edukaciju “21 sitnica” do sada je poslušalo preko 500 polaznika i provodi se više od 8 godina. Nastala je nakon godina sabiranja informacija kao prva edukacija za poduzetnike na tržištu.

 

“Gordan mi je otklonio strah od pokretanja firme. Njegov seminar je vrlo strukturiran i razumljiv, dozvoljava interakciju i diskusije, i vrijedi puno puno više nego što košta. Prije seminara nisam znao ništa o predavaču; nisam imao pojma da ima svoju računovodstvenu firmu. Ali je već prije prve pauze bilo jasno da je čovjek od integriteta i da govori iz ogromnog iskustva, pa kad sam povezao dva i dva, tu sam pauzu iskoristio da mu kažem “želim da ti budeš moj računovođa”. Ako vam se po glavi mota ideja o otvaranju svoje firme, i čuli ste/pročitali da ovaj seminar postoji – nemate što razmišljati, ne smijete si dozvoliti da ga preskočite.” – Daniel Kašaj

 

 

 

Edukaciju je osmislio i već osam godina vodi diplomirani ekonomist Gordan Horbec, vlasnik računovodstvenog servisa Opulento, voditelj portala imamnovac.com te bloga novac.blog.hr. Gordan vrlo uspješno vodi svoju tvrtku od 2005. godine, a prije toga iskustvo je stekao radeći kao bankar u vodećoj hrvatskoj banci te kao financijski direktor u dvjema tvrtkama. Edukacija 21 “sitnica” održava se već 8 godina i poslušalo ju je preko 500 polaznika.

Cijena: 1.200 kn + PDV = 1.500 kn

U navedenu cijenu uključen je i priručnik te ručak po izboru i kava.

Sljedeći termin: 10. veljače 2018. (subota) od 9:30 do 18:30, Zagreb