Znate li da na trošak obrazovanja radnika imate pravo na olakšicu na 80% potrošenog iznosa?

 

Mnogi poduzetnici ne znaju sva svoja prava. Također, često se muče s pronalaskom pravih informacija i rješenja za svoje probleme. Jedan poduzetnik, nazovimo ga Hrvoje, puno je putovao i odlazio na edukcije vezane za njegovo poslovanje. Sva putovanja plača kao privatna osoba. To je potpuno krivo. Ne samo da imate pravo teretiti tvrtku kada idete na poslovne edukacije već imate pravo i na olakšicu na 80% potrošenog iznosa.

Hrvoje nije jedini poduzetnik u Hrvatskoj, ima ih oko 110.000 tisuća i svi su se barem jednom (da ne kažemo mjesečno) godišnje susreli s različitim problemima u poslovanju i nedoumicama koje ne znaju riješiti. Iz tog razloga nastao je seminar “21 sitnica koju bih volio da sam znao kada sam krenuo u biznis”.

  • Ako ste iskusni poduzetnik, no još uvijek vam se događa da se nalazite u situacijama na koje nemate jasan odgovor. Želite upoznati i druge poduzetnike i čuti kako se oni nose s problemima u poduzetništvu ovo je edukacija za vas.
  • Ako ste nedavno otvorili svoju tvrtku i našli ste se oči u oči s hrpom papira i različitih institucija o kojima znate vrlo malo. Muče vas pitanja na koje vaše računovodstvo nema odgovora. Zanimaju vas konkretni odgovori, a ne teorija, onda je ovo edukacija za vas.
  • Ako se bojite da nešto raditi krivo, a svjesni ste da su kazne ogromne ili ste o nekim stvarima čuli, ali želite provjeriti informacije onda je ovo edukacija za vas.

 

“Gordan mi je otklonio strah od pokretanja firme. Njegov seminar je vrlo strukturiran i razumljiv, dozvoljava interakciju i diskusije, i vrijedi puno puno više nego što košta. Prije seminara nisam znao ništa o predavaču; nisam imao pojma da ima svoju računovodstvenu firmu. Ali je već prije prve pauze bilo jasno da je čovjek od integriteta i da govori iz ogromnog iskustva, pa kad sam povezao dva i dva, tu sam pauzu iskoristio da mu kažem “želim da ti budeš moj računovođa”. Ako vam se po glavi mota ideja o otvaranju svoje firme, i čuli ste/pročitali da ovaj seminar postoji – nemate što razmišljati, ne smijete si dozvoliti da ga preskočite.” – Daniel Kašaj

 

“Seminar “21 sitnica za poduzetnika” jedan je od najinteresantnijih seminara koje sam slušala. Predavač je interesantan, jezgrovit, jednostavan, a sve tzv. sitnice su itekako neophodne i važne prilikom pokretanja posla. Ukoliko se niste s ovom temom susreli, preporučam i za buduće i postojeće poduzetnike.” – Zdenka Vužić

 

“Da, mogu reći da mi je seminar bio izuzetno koristan. Iako sam u vlastitom biznisu vec 9 godina, dio informacija koje sam tu saznao su mi potpuno nove (a nije da sam bio ispod kamena tih 9 godina, već kod nas nitko ne daje informacije, a država podrazumijeva da poduzetnik poznaje sve zakone i pravila). Drugi dio informacija mi jest poznat, ali sam nažalost to svoje znanje sakupljao kroz praksu godinama (kod nekih stvari se i opekao pa naučio na ružan način) pošto kad sam ja kretao u biznis nisam imao nekog da mi u jednom danu prenese 21 “sitnicu”. – Marko Radelić

Kako bi dobili uvid o čemu se zapravo radi dajemo vam pregled svih tema. Na jednodnevnom seminaru detaljno prolazimo kroz 21 temu s kojom se poduzetnici svakodnevno susreću:

 

1. Kako izvući novac iz tvrtke – legalno i jednostavno
2. Troškovi reprezentacije – koga možete počastiti večerom, kome i koliko možete dati poslovni poklon?
3. Zaposlenik=direktor=vlasnik? Kao poduzetnik najvjerojatnije ćete biti u sve tri funkcije. Jako je važno znati prava i obveze svake od njih.
4. Porez na dodanu vrijednost (PDV) – da li ući odmah u sustav PDV-a ili ne, kako to sve funkcionira u praksi i zašto moramo platiti PDV iako nama još nisu platili?
5. Pozajmice tvrtki i obrnuto
6. Kako zaposliti ili otpustiti radnika – većina poslodavca gubi na sudu u sporu s radnicima samo zato jer ne slijede procedure prilikom otpuštanja radnika.
7. Korištenje privatnog automobila u poslovne svrhe i obrnuto – koju sve dokumentaciju morate voditi kako ne biste imali problema u poreznom nadzoru.
8. Obračun plaće, neoporezivi iznosi koje možete isplatiti, povrat poreza, troškovi prijevoza
9. Ugovor o djelu, autorski ugovor – kada se mogu koristiti a kada se nikako ne smiju koristiti?
10. Amortizacija – što je to i zašto je važno razumjeti način na koji se naša dugotrajna imovina amortizira?
11. i 12. Račun dobiti i gubitka i bilanca – financijski izvještaji koje potpisujete i za koje ste odgovorni, kako nastaju, što prikazuju, čemu uopće služe?
13. Kako naplatiti dug – praktični savjeti kako se osigurati od neplaćanja i što konkretno napraviti kada vam ne žele platiti.
14. Avansna plaćanja i naplata – želite da vam plate unaprijed? Može, no onda imate i određenih obveza koje morate ispuniti.
15. Troškovi edukacije zaposlenika – vjerovali ili ne država i dalje daje određene olakšice za obrazovanje zaposlenih. Šteta što ih vrlo malo poduzetnika koristi.
16. Putni nalozi – kada i kako ih napisati da bi bili ispravni. Koje sve troškove pokriva dnevnica.
17. Poslovanje s inozemstvom – razlike u odnosnu na domaće poslovanje, dodatne evidencije koje trebate voditi i razlike između poslovanja s EU i trećim zemljama.
18. Najam poslovnog prostora od fizičke osobe – ukoliko ćete prijaviti sjedište tvrtke u svom privatnom stanu morate jako paziti na ovih nekoliko “sitnica”.
19. Inventura, manjkovi, opraštanje dugova – jednom godišnje morate napraviti popis sve imovine i obveza.
20. Dodatne knjige i evidencije koje biste morali voditi – kazne su velike pa je bolje ne riskirati.
21. Donacije – nakon što zaradite svoj prvi milijun (a i prije) slobodno donirajte dio novaca u dobrotvorne svrhe.

 

O predavaču

Edukaciju je osmislio i već osam godina vodi diplomirani ekonomist Gordan Horbec, vlasnik računovodstvenog servisa Opulento, voditelj portala imamnovac.com te bloga novac.blog.hr. Gordan vrlo uspješno vodi svoju tvrtku od 2005. godine, a prije toga iskustvo je stekao radeći kao bankar u vodećoj hrvatskoj banci te kao financijski direktor u dvjema tvrtkama. Edukacija 21 “sitnica” održava se već 8 godina i poslušalo ju je preko 550 polaznika. Gordanovo iskustvo iz svakodnevnog susretanja i rješavanja najrazličitijih problema poduzetnika rezultiralo je velikim znanjem iz prakse. Seminar je sastavio kako bi olakšao ljudima kojii vode vlastiti biznis i poslovanje tvrtke.

Ako želite u jednom danu i na jednom mjestu saznati sve potrebne informacije za vođenje tvrtke, ne želite riskirati kazne i želite uštedjeti novac prijavite se na edukaciju 21 sitnica.

Termin održavanja je 15. prosinca 2018. u Zagrebu (Almeria centar, Vukovarska 284) od 9:30 do 18:30.
Cijena edukacije iznosi 1.500 kuna (1.200,00 kunu plus PDV).

U cijenu su uključeni pisani priručni, ručak i kava.

 

                                         PRIJAVI SE NA SEMINAR 8.6.2024. ZAGREB

Napomena:

Zbog velikog broja tema, održavanja kvalitete te kako bi svi polaznici mogli dobiti odgovor na svoja pitanja seminar je ograničen na mali broj polaznika.

U trenutku zatvaranja prijava prednost imaju oni polaznici koji su prvi uplatili kotizaciju edukacije.

Ako se dvije osobe skupa prijave drugoj se odobrava 20% popusta (neovisno jesu li iz iste tvrtke ili ne).

Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno se javite na e-mail gordan@opulento.hr

Vidimo se na edukaciji 15. prosinca 2018. u 9:30 sati.